Opslag van zilver

Zilver wordt net als goud al eeuwenlang gebruikt als betaalmiddel en een manier om het vermogen te beschermen. Ondanks dit gegeven vergeten mensen vaak dat beleggen in fysiek zilver veel voordelen kan hebben, soms zelfs meer voordelen dan goud.

Wanneer we kijken naar de prestaties van beide edelmetalen sinds het begin van de eeuw, dan kan zilver betere prestaties overleggen dan goud. De ratio tussen de goud en zilver prijs ligt historisch gezien op het hoogste punt nét boven 100 ( in 1991) terwijl een van de laagste lunten op 15 heeft gelegen (in 1980). Het huidige niveau ligt nét iets hoger dan 85. Op de schaal gezien lijkt wer dus veel ruimte naar beneden. Dit zou een scherpe prijsstijging van het zilver ten opzichte van het goud kunnen gaan betekenen. Dit omdat we niet echt kunnen aannemen dat de goudprijs een grote daling zou kunnen laten zien ten opzichte van het zilver.

Opslag tarief van zilver

Ongeacht de marktwaarde van het zilver wat u bij ons opslaat is het bewaarloon op jaarbasis 1,25%.

Waarom investeren of beleggen in zilver?

Dit jaar (2019) werd zilver verhandeld voor ongeveer $ 15,25 per troy ounce. Het edelmetaal is al ruim 7 jaar minder populair nadat het een all-time high bereikte in 2011 van $47 per troy ounce en sommige experts een prijs van 10.000 dollar per troy ounce voorspelden.

Ondanks dat feit lijkt zijn er genoeg redenen waarom het verstandig is om fysiek zilveren munten of baren te kopen. Ten eerste is het de prijs die op dit moment spreekt in het voordeel van fysiek zilver. Zilver wordt ook wel door mensen het goud van de armen genoemd. Dit heeft te maken met het feit dat zilver veel goedkoper is ten opzichte van goud en daarom ook veel betaalbaarder.

De zilverprijs staat momenteel relatief laag. En met een eventuele nieuwe wereldwijde recessie voor de deur kan de zilverprijs ook profiteren van de onzekerheid op de financiële markten.

 

Aanbod van zilver

De unieke eigenschappen van zilver maken het edelmetaal zowel een industrieel- als beleggingsmetaal. Dit is ook meteen een van de belangrijkste redenen waarom zilver zo interessant is. De vraag vanuit de industrie naast de vraag naar zilver als belegging is al jaren aan het stijgen, terwijl het aanbod daalt. Daarnaast komt er nauwelijks zilver terug omdat het edelmetaal niet of nauwelijks wordt gerecycled, louter omdat bij deze lage prijzen dit niet rendabel is.
Zilver wordt voornamelijk gewonnen als bijproduct van goud en andere industriële metalen. In de afgelopen jaren zijn nieuwe investeringen in de mijnsector uitgebleven door de kwakkelende prijzen van grondstoffen. Hierdoor is de zilverproductie gedaald voor het eerst sinds de periode 1991-1993.

Zilver wordt voornamelijk gewonnen als bijproduct van goud en andere industriële metalen. In de afgelopen jaren zijn nieuwe investeringen in de mijnsector uitgebleven door de kwakkelende prijzen van grondstoffen. Hierdoor is de zilverproductie gedaald voor het eerst sinds de periode 1991-1993.

Tov Hazel Opslag NV

Net als goud is fysiek zilver verkrijgbaar in de vorm van munten en baren. Zilveren baren worden in Nederland belast met 21 procent BTW, terwijl zilveren munten onder de BTW-margeregeling vallen. In de praktijk betekent dit dat beleggers vaak kiezen voor zilveren munten in plaats van baren omdat zij op deze manier iets goedkoper uit zijn.

Bij Tov Hazel Opslag NV bieden wij onze klanten de mogelijkheid aan om zowel zilveren baren áls zilveren munten geheel BTW-vrij te kopen in combinatie met opslag in een Douane-entrepot. Hierdoor bespaart u tot 21 procent op uw aankoop en heeft daarnaast de zekerheid van volledig verzekerde opslag. Alleen dus waanner u besluit het zilver te laten uitleveren bent u verplicht de BTW over de anschafwaarde af te dragen aan de belastingdienst.

De meest gangbare zilveren munten hebben een gewicht van 1 troy ounce en worden verkocht in tubes van 20 of 25 stuks. Daarnaast kunt u ook monsterboxen kopen van populaire beleggingsmunten als de Canadese Maple Leaf, de zilveren Kangaroo, de zilveren American Eagle en de zilveren Philharmoniker. Ook hebben wij zilveren baren in de de formaten 1 kilo, 100 troy ounce en 1000 troy ounce.