Het Goudspaarplan

Voordelig goud sparen vanaf 50 euro per maand

Goud sparen is een praktische en flexibele manier om het risico van het gespaarde vermogen in valuta (zoals euro's) te spreiden. Het edelmetaal biedt weliswaar geen rente of dividend, maar biedt wel bescherming tegen geldontwaarding.

Eén van de belangrijkste eigenschappen van goud en zilver is dat het niet kan worden bijgedrukt. Hierdoor heeft niemand invloed op de schaarste van uw belegging, in tegenstelling tot aandelen die verwateren door nieuwe aandelenemissies en (spaar)geld dat bijgedrukt kan worden door centrale banken.

Tevens bent u, wanneer u fysiek goud spaart bij Tov Hazel Opslag N.V., niet afhankelijk van de prestatie van een derde partij: het goud is uw bezit. Goud kan niet failliet gaan, in tegenstelling tot bedrijven, banken en zelfs landen.

Hoe werkt het Goudspaarplan?

De werking van een goud spaarplan is heel eenvoudig. Het werkt ongeveer net zo als een regulier spaarplan, iets waarvan we over het algemeen allemaal weten hoe dit werkt.

Zo is het bij de werking van een goud spaarplan bijvoorbeeld van belang om iedere maand een bepaald bedrag opzij te zetten. Van dat bedrag zal Tov Hazel Opslag vervolgens goud kopen, waardoor dit heel voordelig mogelijk is.

Uiteraard is het wel van belang om de verschillen met een regulier spaarplan te zien, al zijn deze over het algemeen maar klein. Zo kan men er bijvoorbeeld net als bij het reguliere bank sparen voor kiezen om iedere maand een bepaald bedrag opzij te zetten en daarmee als het ware te investeren in het goud. Zo is het niet nodig om in één keer een groot bedrag te investeren en loopt men dus maar weinig risico. De werking van goud spaarplan staat op die manier voor een vrij veilige investering.

Dit zou eventueel kunnen worden ingezet als een soort pensioenverzekering. De werking van een goud spaarplan maakt het onder andere om die reden heel aantrekkelijk voor kleine beleggers om mee te gaan doen en hun reguliere spaarplan als het ware in te ruilen voor de variant in het goud.

Kan ik goud sparen?

Goud sparen is voor iedereen: goud sparen is namelijk al mogelijk vanaf 50 euro per maand. Omdat u tegelijkertijd met vele andere spaarders goud inkoopt, profiteert u maandelijks van het gunstige aankooptarief van 0,9%.

Het gespreid aankopen van edelmetaal is tevens een eenvoudige manier om een gunstige gemiddelde aankoopkoers te realiseren.

Hoe begin ik met goud sparen?

Voor het aanmaken van een spaarplan kunt u contact met ons opnemen.

Er zal vervolgens iedere maand automatisch goud worden aangekocht met het spaarbedrag dat u heeft ingesteld.